Πολλά είναι τα φυτά που είναι κατάλληλες επιλογές για τους εσωτερικούς χώρους. Αν, ωστόσο, προτιμάτε τα… κρεμαστά τότε πιστεύουμε πως βρήκαμε το ιδανικό για εσάς. Αυτό δεν είναι άλλο από τον τηλέγραφο.

Οι τηλέγραφοι είναι ιδιαίτερα αγαπητοί για την ποικιλομορφία των φύλλων τους και το βαθύ μωβ χρώμα – αν και κάποιοι είναι τελείως πράσινοι. Είναι κατάλληλοι για μια μοναχική, κρεμαστή παρέμβαση στον κήπο ή το μπαλκόνι και αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για τους εσωτερικούς χώρους.

 

Τύποι Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα φυτά, κάποιες φορές είναι δύσκολο να διαχωρίσουμε τους διάφορους τύπους τους. Πάντως οι πιο δημοφιλείς τηλέγραφοι είναι αυτοί που έχουν πράσινα και ασημί φύλλα με μωβ αποχρώσεις. Μάλιστα κάποιους μπορείτε να τους βρείτε και με ροζ!

κρεμαστό φυτό

Φως και θερμοκρασία Οι τηλέγραφοι αγαπούν ιδιαίτερα το φως αρκεί να είναι έμμεσο. Αν δεν έχουν αρκετό φως θα παρατηρήσει πως τα φύλλα τους αρχίζουν να ξεθωριάζουν. Ο άμεσος ήλιος, ωστόσο μπορεί να τα κάψει (με εξαίρεση τον μωβ τηλέγραφο που αγαπάει ιδιαίτερα τον ήλιο). Θα τους δείτε να είναι ιδιαίτερα… ευχαριστημένοι σε θερμοκρασία από 15 έως 25oC .

κρεμαστό φυτό

 

Χώμα και νερό Ο τηλέγραφος δεν έχει ιδιαίτερη προτίμηση στο χώμα – αρκεί ένα απλό χώμα για όλες τις χρήσεις. Ωστόσο, επειδή του αρέσει η υγρασία προτιμήστε χώματα που την συγκρατούν. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει ιδιαίτερη σημασία να μην τον αφήσετε απότιστο, ειδικά τον χειμώνα. Αν δεν τον ποτίζετε αρκετά θα δείτε πως οι άκρες των φύλλων του θα αρχίσουν να κιτρινίζουν.

κρεμαστό φυτό

Κλάδεμα και συντήρηση Οι τηλέγραφοι έχουν την ίδια συμπεριφορά με τις κληματαριές. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζονται συχνά κλάδεμα για να διατηρήσουν την «θαμνώδη» τους εμφάνιση. Όταν τα κλαδιά του μεγαλώσουν κόψτε το ¼ για να ενθαρρύνετε το φυτό να βγάλει κι άλλα και να γίνει ακόμα πιο πυκνό. Αυτό το τελευταίο θα διατηρήσει το φυτό σας πυκνό και υγιές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Leave a Reply