ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
0
Living In Θεσσαλονίκη Γκλαβάκης Μπάνιο Κουζίνα Πλακάκια

Για να διατηρήσετε τις εσωτερικές πόρτες σε καλή κατάσταση και να αυξήσετε σημαντικά την αντοχή τους είναι πολύ σημαντικό να τις καθαρίσετε σωστά. Οι εσωτερικές πόρτες είναι σημαντικά στοιχεία επίπλωσης και γι ‘αυτό είναι απαραίτητο να καθαρίζονται με τον καταλληλότερο τρόπο χωρίς να καταστρέφονται οι επιφάνειές τους για να έχουν λειτουργικές και ελκυστικές πόρτες.

Πρώτα απ ‘όλα, οι εσωτερικές πόρτες πρέπει να καθαρίζονται τακτικά με ένα λεπτό πανί, ώστε να αποφεύγονται περιττές εναποθέσεις σκόνης στις επιφάνειές τους και στις γωνίες που είναι πιο δύσκολο να φτάσουν.

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” box_shadow_on_row=”no”][vc_column][vc_column_text]

Ο βαθύς καθαρισμός πρέπει να πραγματοποιείται περιοδικά με πολύ προσεκτικό τρόπο: να θυμάστε ότι η διατήρηση της αισθητικής των εσωτερικών θυρών ανέπαφα συμβάλλει επίσης στην παράταση της αντοχής τους. Μια κακή χειρισμένη εσωτερική πόρτα θα πρέπει να αντικατασταθεί αργά ή γρήγορα.

Αρκεί να συμμορφώνεστε με ορισμένους βασικούς κανόνες για τον καθαρισμό των εσωτερικών θυρών: εάν οι πόρτες είναι από ξύλο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να αποφύγετε τον καθαρισμό τους με πολύ επιθετικά προϊόντα. Για παράδειγμα, τα κλασικά προϊόντα απολίπανσης δεν εκτελούν κανένα είδος προστατευτικής δράσης κατά του ξύλου και μπορούν επίσης να τα βλάψουν.

Γενικά, πρέπει να καθαρίσετε τις εσωτερικές πόρτες χρησιμοποιώντας ένα απλό διάλυμα νερού 90% και αλκοόλη 10%. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, μαλακό, υγρό, αλλά μη εμποτισμένο πανί για να καθαρίσετε την επιφάνεια και να αφαιρέσετε τη σκόνη και τη βρωμιά. Φυσικά, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις γωνίες και τις σχισμές για την εξάλειψη τυχόν υπολειμμάτων. Τέλος, ολόκληρη η επιφάνεια πρέπει να σκουπιστεί με ένα στεγνό πανί, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε απόθεση υγρασίας.

Εάν οι εσωτερικές σας πόρτες είναι κατασκευασμένες από γυαλισμένο ξύλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο έπιπλο ή ένα προϊόν παρθένου κεριού, το οποίο θα τρίβεται καλά σε ολόκληρη την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί.

Οι λακαρισμένες πόρτες καθαρίζονται γενικά με ελαφρώς βρεγμένο πανάκι που επιμένει στις πιο βρώμικες περιοχές. Στην περίπτωση μιας μεταλλικής πόρτας, όπως είναι η πόρτα του γκαράζ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα νερού και δισανθρακικού άλατος, με την προσθήκη μιας σταγόνας απορρυπαντικού πιάτων εάν υπάρχει ιδιαίτερα σκληρή βρωμιά ή ελαιώδης βρωμιά.

 

Από την άλλη πλευρά, οι πλαστικές εσωτερικές πόρτες θα πλένονται με απλό ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων, ακολουθούμενη από κανονικό ξέπλυμα και ξήρανση. Για να τα γυαλίσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό γυαλιού φροντίζοντας να ψεκάσετε το προϊόν στο πανί και όχι στην πόρτα. Όσο για το υλικό εσωτερικών θυρών, θα καθαριστεί μία φορά το χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση θα αρκεί να παρέμβετε με ένα ουδέτερο απορρυπαντικό που θα ξεπλυθεί.

Ακόμη, θυμηθείτε ότι οι πόρτες πρέπει πάντα να πλένονται από κάτω προς τα πάνω και όχι αλλιώς!

Και τι γίνεται με λαβές και κλειδαριές; Εκτός από τον κανονικό καθαρισμό, μπορούν να γυαλιστούν με απορρυπαντικό για ορείχαλκο ή χάλυβα σε μαλακό πανί, ανάλογα με το υλικό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προστατεύετε την επιφάνεια της πόρτας με ρολό χαρτιού έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με απορρυπαντικά που μπορεί να είναι πολύ επιθετικά ή ακόμη και επιζήμια. Τέλος, φροντίστε να καθαρίσετε τις συρόμενες πόρτες που, με τη δική τους διαμόρφωση, κρύβουν ένα μη εκτεθειμένο τμήμα και συνεπώς απαιτούν περισσότερη προσοχή και περιοδικό, ακριβή καθαρισμό. Η συσσώρευση σκόνης και ρύπων σε αυτόν τον τύπο πόρτας είναι κυρίως στην περιοχή των τριχών: για να το καθαρίσετε χρησιμοποιήστε ένα στεγνό βαμβακερό ύφασμα, κινούμενο κάτω απαλά.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply