Έξι φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
0
επιπλα μπανιου θεσσαλονικη, επιπλα κουζινας θεσσαλονικη,Πλακάκια Θεσσαλονίκη Πλακίδια θεσσαλονίκι αγορά πλακιδίων αγορά πλακάκια μπαάνιου προσφορές πλαάκια προσφορές πλακάκια μπαάνιου προσφορές κουζίνας προσφορές πλακάκια κουζίνας προσφορές πλακάκια δαπεδου πλακίδια δαπέδου πλακίδια πατώματος πλακάκια καλαμαριά πλακίδια καλαμαριά Μπάνια θεσσαλονίκη μπάνια καλαμαριά λουτρά καλαμαριά λουτρά γκλαβάκης μπάνια γκλαβάκης μπάνια living in κουζίνες living in κουζίνες θεσσαλονίκη κουζίνες καλαμαριά αγορά κουζινών σχεδιασμός μπάνιο σχεδιασμός κουζίνας σχεδιασμος κουζινας Εσωτερικες πορτες, προσφορές κουζίνας, εσωτερικές πόρτες, μπάνια ανακαίνιση, προσφορές μπάνιο,προσφορές πλακάκια μπάνιου,προσφορές κουζίνες,εκθεσιακά κομμάτια προσφορές,αγορά πλακιδίων θεσσαλονίκη,κουζίνες θεσσαλονίκη,κουζίνα προσφορά,αγορά κουζίνας προσφορές, προσφορές κουζίνας θεσσαλονίκη,προσφορές μπάνιου θεσσαλονίκη

Παλαιότερα υπήρχε η αντίληψη ότι δεν πρέπει να έχουμε πολλά φυτά μέσα στο σπίτι γιατί δεν μας βοηθούν να αναπνεύσουμε. Ορισμένα φυτά, όμως, είναι ιδανικά για να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι και να το διατηρήσουν φρέσκο και καθαρό. Αυτό υποστηρίζει έρευνα που έγινε από την NASA, σχετικά με τα φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία βοηθούν στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας.

Ας δούμε 6 από τα φυτά που βρίσκονται στη λίστα της NASA.

Αγγλικός κισσός

Ο αγγλικός κισσός μειώνει τα επίπεδα της φορμαλδεΰδης στην ατμόσφαιρα, η οποία σε μεγάλη συγκέντρωση μπορεί να προκαλέσει ζαλάδα και τάση για εμετό. Όσο για τη συντήρηση του φυτού αυτού, χρειάζεται ίσα ίσα πότισμα για να διατηρεί την υγρασία του.

Φίκος

ficus elastica

Εκτός ότι αναπτύσσεται εύκολα, ακόμα και με λίγη φροντίδα, φιλτράρει την φορμαλδεΰδη στην ατμόσφαιρα.

Κρίνος (Σπαθύφυλλο)

Είναι το φυτό που συγχωρεί τα πάντα, ακόμα και την λίγη φροντίδα και προσοχή. Αναπτύσσεται ακόμα και στην σκιά και σε χαμηλή θερμοκρασία, ενώ καθαρίζει την ατμόσφαιρα από οτιδήποτε τοξικό.

Μπαμπού

Το συγκεκριμένο φυτό καθαρίζει αποτελεσματικά την ατμόσφαιρα από το βενζόλιο και το τριχλωροαιθυλένιο. Αναπτύσσεται καλύτερα στο φως και μεγαλώνει γρήγορα.

Αλόη

aloe vera houseplant

Η αλόη είναι γνωστή για τι ευεργετικές ιδιότητες που έχει στην καταπολέμηση των καψιμάτων, της φαγούρας και των ερεθισμών στο δέρμα, αλλά φιλτράρει και τους ρύπους της ατμόσφαιρας. Η αλόη είναι ένα φυτό που αποτελείται κατά 95% από νερό και σε περιόδους ζέστης και ξηρασίας προσφέρει δροσιά και υγρασία στο σπίτι.

Χρυσάνθεμο

Μυρίζει όμορφα και καθαρίζει την αμμωνία από την ατμόσφαιρα.

[via]

Leave a Reply