Έπιπλα που μπορείτε να αφαιρέσετε από τη διακόσμηση του σπιτιού!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
0
Πλακάκια Θεσσαλονίκη Πλακίδια θεσσαλονίκι αγορά πλακιδίων αγορά πλακάκια μπαάνιου προσφορές πλαάκια προσφορές πλακάκια μπαάνιου προσφορές κουζίνας προσφορές πλακάκια κουζίνας προσφορές πλακάκια δαπεδου πλακίδια δαπέδου πλακίδια πατώματος πλακάκια καλαμαριά πλακίδια καλαμαριά Μπάνια θεσσαλονίκη μπάνια καλαμαριά λουτρά καλαμαριά λουτρά γκλαβάκης μπάνια γκλαβάκης μπάνια living in κουζίνες living in κουζίνες θεσσαλονίκη κουζίνες καλαμαριά αγορά κουζινών σχεδιασμός μπάνιο σχεδιασμός κουζίνας σχεδιασμος κουζινας Εσωτερικες πορτες, προσφορές κουζίνας, εσωτερικές πόρτες, μπάνια ανακαίνιση, προσφορές μπάνιο,προσφορές πλακάκια μπάνιου,προσφορές κουζίνες,εκθεσιακά κομμάτια προσφορές,αγορά πλακιδίων θεσσαλονίκη,κουζίνες θεσσαλονίκη,κουζίνα προσφορά,αγορά κουζίνας προσφορές, προσφορές κουζίνας θεσσαλονίκη,προσφορές μπάνιου θεσσαλονίκη

Περιττά έπιπλα; Αν ψάχνετε ελεύθερο χώρο στο ίδιο σας το σπίτι και δεν τον βρίσκετε σίγουρα κάτι κάνετε λάθος.

Μπορεί το διαμέρισμά σας να είναι μικρό ωστόσο πάντα πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος για να το κάνετε να «αναπνέει». Απαλλαγείτε από το σύνδρομο του ρακοσυλλέκτη και αφαιρέστε τα περιττά έπιπλα πριν αυτά σας προκαλέσουν «δυσφορία».

Εμείς σας παρουσιάζουμε πέντε κατηγορίες από έπιπλα που θα μπορούσατε να ζήσετε και χωρίς αυτές αν φυσικά επιζητάτε διακαώς την εξοικονόμηση χώρου.

Πλαϊνά τραπεζάκια καναπέ – Έπιπλα σαλονιού

Αποτελεί μια όχι και τόσο χρήσιμη κατηγορία επίπλου. Το να έχετε δύο τραπεζάκια δεξιά και αριστερά του καναπέ σας δεν είναι όσο απαραίτητο νομίζετε. Ναι μεν μπορεί να είναι ένας χώρος για να τοποθετήσετε τα επιτραπέζια φωτιστικά ωστόσο είναι και δυο ακόμα επιφάνειες που θα γεμίσουν με ένα σωρό άχρηστα αντικείμενα το σαλόνι σας. Αν θέλετε απαραιτήτως κάπου να ακουμπήσετε το φωτιστικό δεν έχετε παρά να αγοράστε ένα επιδαπέδιο φωτιστικό. Εναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε ένα άλλο έπιπλο που θέλετε να ενσωματώσετε στην διακόσμηση του σαλονιού σας, όπως για παράδειγμα μια βιτρίνα. Τα τραπεζάκια καναπέ αποτελούν μεγάλη διακοσμητική τάση ωστόσο αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος μπορείτε να  παραλείψετε τα συγκεκριμένα έπιπλα.
Αν και τα πλαϊνά τραπεζάκια καναπέ είναι τελευταία τάση στη διακόσμηση θα τα αποχωριστείτε με βαριά καρδιά αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος. ” width=”461″ height=”306″ />
Αν και τα πλαϊνά τραπεζάκια καναπέ είναι η τελευταία τάση στη διακόσμηση θα τα αποχωριστείτε με βαριά καρδιά αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος.

Μεγάλη βιβλιοθήκη

 Η βιβλιοθήκη αποτελεί ένα σημαντικό έπιπλο του σπιτιού σας αν φυσικά υπάρχουν τα ανάλογα βιβλία για να την «εξοπλίσετε». Συνήθως οι μεγάλες βιβλιοθήκες αποτελούνται από κομμάτια που καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια του τοίχου ενώ με τον καιρό γίνονται ολοένα και πιο κουραστικές στο βλέμμα. Ο όγκος που καταλαμβάνουν γίνεται αποπνικτικός και τα περισσότερα από τα βιβλία που περιέχουν μπορεί να σας είναι πλέον άχρηστα. Ένα καλό ξεκαθάρισμα θα σας βοηθήσει να απαλαγείτε από τα περιττά και να αντικαταστήσετε τη βιβλιοθήκη σας με ράφια. Τα ράφια καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και μπορείτε να τα τοποθετήσετε μέχρι το ταβάνι του δωματίου ξεκινώντας από τη μέση του τοίχου. Με αυτό τον τρόπο τα ράφια σας θα χωρέσουν ακόμα περισσότερα βιβλία ίσως ανάλογα με αυτά της βιβλιοθήκης που είχατε.

Αντικαταστήστε τη μεγάλη και ογκώδη βιβλιοθήκη σας με ράφια εξοικονομώντας χώρο.

Μπουντουάρ

 Ένα έπιπλο μιας περασμένης δεκαετίας που έχει αφήσει κατάλοιπα και στις νέες γενιές. Μπορεί στο παρελθόν οι γυναίκες να μην ξεκολλούσαν από το μπουντουάρ ή αλλιώς τουαλέτα αφιερώνοντας ώρες για τον προσωπικό τους καλλωπισμό, ωστόσο τα πράγματα έχουν αλλάξει τόσο στον καλλωπισμό όσο και στην διακόσμηση. Αν ο χώρος της κρεβατοκάμαρας είναι περιορισμένος η αφαίρεση του μπουντουάρ είναι μονόδρομος. Πρόκειται για ένα όχι και τόσο χρήσιμο έπιπλο με μηδενικούς αποθηκευτικούς χώρους. Την θέση του επίπλου μαζί με το σκαμπό-καρέκλα με το οποίο συνηθίζεται να συνοδεύεται μπορεί να καταλάβει μια ευρύχωρη συρταριέρα για την αποθήκευση ρούχων και πολλών άλλων χρήσιμων αντικειμένων.

Έπιπλα περασμένης δεκαετίας που τείνουν πλέον να εκλείψουν.

Σύνθετο σαλονιού

Ακόμα μια σύνθεση επίπλων που πριν από κάποια χρόνια αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι κυρίως του σαλονιού των κατοικιών. Ο όγκος που καταλαμβάνει είναι αρκετά μεγάλος, συνήθως από τη μια άκρη του τοίχου στην άλλη, δημιουργώντας πρόβλημα σε μια λίγων τετραγωνικών κατοικία. Η χρησιμότητά του ήταν και είναι η επίδειξη γυαλικών, τσαγιερών και ασημικών. Αρκετά  παρωχημένο για να μπορεί να υφίσταται ακόμα και σήμερα καταλαμβάνοντας αρκετά μεγάλο όγκο. Αν θέλετε διακαώς να εκθέσετε κάποια από τα αντικείμενα δεν έχετε παρά να τα τοποθετήσετε σε ράφια για εξοικονόμηση χώρου. Διαφορετικά αν δεν τα συσκευάσετε μπορείτε να τα τοποθετήσετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας ή σε κάποιο έπιπλο που να μην καταλαμβάνει τόσο όγκο.

Έπιπλο τηλεόρασης

Παραπάνω από μια δεκαετία έχει περάσει από τότε που οι επίπεδες τηλεοράσεις έχουν μπει μαζικά στα νοικοκυριά και έχουν αντικαταστήσει αυτές του καθοδικού σωλήνα ή αλλιώς «μπαούλο» όπως συνηθίζαμε να τις αποκαλούμε. Είναι πλέον περιττό εάν δεν έχετε χώρο να τοποθετείτε την επίπεδη οθόνη στο έπιπλο τηλεόρασης που είχατε για αυτή της παλαιότερης τεχνολογίας. Καταργείστε το παλιό έπιπλο τηλεόρασης και τοποθετείστε την τηλεόραση στον τοίχο. Αν όχι όλες, οι περισσότερες έχουν υποδοχή για εναλλακτική τοποθέτηση στον τοίχο. Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε ακόμα μεγαλύτερη «ανάσα» στον χώρο σας.

Αν η τηλεόρασή σας το επιτρέπει δεν έχετε παρά να την τοποθετήσετε στον τοίχο.

[via]

Leave a Reply