Εσωτερικές Πόρτες: Απαραίτητες και Λειτουργικές

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
0
Πλακάκια Θεσσαλονίκη Πλακίδια θεσσαλονίκι αγορά πλακιδίων αγορά πλακάκια μπαάνιου προσφορές πλαάκια προσφορές πλακάκια μπαάνιου προσφορές κουζίνας προσφορές πλακάκια κουζίνας προσφορές πλακάκια δαπεδου πλακίδια δαπέδου πλακίδια πατώματος πλακάκια καλαμαριά πλακίδια καλαμαριά Μπάνια θεσσαλονίκη μπάνια καλαμαριά λουτρά καλαμαριά λουτρά γκλαβάκης μπάνια γκλαβάκης μπάνια living in κουζίνες living in κουζίνες θεσσαλονίκη κουζίνες καλαμαριά αγορά κουζινών σχεδιασμός μπάνιο σχεδιασμός κουζίνας σχεδιασμος κουζινας Εσωτερικες πορτες

Ποιος είναι ο στόχος μιας εσωτερικής πόρτας; Να διαχωρίσετε τα δωμάτια, αλλά και να τα προσωποποιήσετε, να παρουσιαστούν ως στοιχεία στυλ, να δώσουν την προσωπικότητα του σπιτιού.

Οι εσωτερικές πόρτες για να χωρίσουν τα δωμάτια, ωστόσο, έχουν λειτουργικούς και, στη συνέχεια, αισθητικούς στόχους. Διαχωρίζουν τα δωμάτια ενός σπιτιού έτσι ώστε να μην υπάρχει ένα μοναδικό, υπέροχο δωμάτιο, αλλά διάφορες ιδιωτικές γωνιές που είναι επίσης αφιερωμένες σε συγκεκριμένους προορισμούς: ανάπαυση στο υπνοδωμάτιο, άνεση και καθαρισμός στο μπάνιο, προβληματισμός και εργασία στη μελέτη κ.ο.κ.

Όταν επιλέγετε τις εσωτερικές πόρτες για το σπίτι σας, έχετε πάντα κατά νου δύο στόχους: πρέπει να είναι σε θέση να βελτιώσουν το στυλ του σπιτιού και ταυτόχρονα να είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στον καθορισμό και οριοθέτηση των διαφόρων δωματίων. Η επιλογή των εσωτερικών θυρών για τη διάσπαση των δωματίων είναι πολύ μεγάλη και θεωρεί διαφορετικά βασικά χαρακτηριστικά που λαμβάνουν υπόψη τη μοναδικότητα του κάθε σπιτιού: θα υπάρχουν τόσα πολλά μοντέλα και στυλ, υλικά και χρώματα αλλά και ανοίγματα, σχήματα και μεγέθη.

Εξετάστε τις συρόμενες πόρτες: είναι η ιδανική επιλογή για μικρά μεγέθη δωμάτια όπου είναι απαραίτητο να ανακτήσετε χώρο. Αυτές οι πόρτες, οι οποίες εξαφανίζονται στον τοίχο μετά την περιτύλιξη σε έναν ειδικό οδηγό, καθιστούν δυνατή την ανάκτηση πολύτιμων τετραγωνικών εκατοστών που θα ήταν άχρηστα με τις πιο κλασικές πόρτες.

Από την άλλη πλευρά, οι πόρτες ταλάντευσης εξακολουθούν να είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές, ειδικά στην περίπτωση πολύ μεγάλων κατοικιών. Εναλλακτικά, οι πτυσσόμενες πόρτες είναι μια αποτελεσματική, κομψή λύση που είναι κατάλληλη για σχεδόν οποιοδήποτε είδος πλαισίου. Γιατί; Επειδή κλείνουν πάνω τους μέσω ειδικών μεντεσέδων που επιτρέπουν εύκολο και πρακτικό άνοιγμα και κλείσιμο. Έτσι θα εγγυηθούν μια ιδιαίτερη αισθητική και ταυτόχρονα μια διακριτική ανάκτηση πολύτιμου χώρου.

Μια άλλη εξαιρετική λύση για τον διαχωρισμό των εσωτερικών χώρων αντιπροσωπεύεται από τις πόρτες των τοίχων, ιδανικές όχι μόνο για να κλείνουν περιβάλλοντα υπηρεσιών όπως αποθηκευτικοί χώροι, υπόγεια, κόγχες ή ερμάρια, αλλά και άλλα δωμάτια του σπιτιού. Χαρακτηριστικό αυτού του τύπου πόρτας είναι η κομψότητα, που εγγυάται η τέλεια συνέχεια ανάμεσα στην πόρτα και τον τοίχο. Τα δωμάτια που χωρίζονται από τις πόρτες από το φλος στο τοίχο είναι σχεδόν αδύνατο, χάρη σε ένα στοιχείο επίπλων του οποίου η προσωπικότητα έγκειται πρωτίστως στη μεγάλη ικανότητα να αναμειγνύεται στο περιβάλλον. Συνήθως, αυτές οι εσωτερικές πόρτες χαρακτηρίζονται από ένα πάχος μειωμένο σε λίγα χιλιοστόμετρα και την απουσία πλαισίων και σκελών. Φυσικά μπορούν επίσης να γίνουν ad hoc και να έχουν ειδικά σχήματα και μεγέθη (σε περίπτωση που πρέπει να οριοθετήσουν συγκεκριμένα περιβάλλοντα, όπως για παράδειγμα ένα υπόγειο) και οι στυλιστικές και χρωματικές επιλογές τους είναι άπειρες. Όσοι αγαπούν τα δωμάτια με “μέγιστη οπτική άνεση”, με μεγάλη ομοιογένεια γραμμών και έμφυτη κομψότητα αγαπούν τον βασικό και μινιμαλιστικό σχεδιασμό τους.

Τι γίνεται με τις συρόμενες γυάλινες πόρτες; Θα μπορούσαν να είναι η καλύτερη επιλογή αν τα δωμάτια που οριοθετούνται είναι μικρά και πρέπει να δημιουργήσετε φωτεινότητα μεταξύ των διαφόρων δωματίων, χωρίζοντάς τα, αλλά παράλληλα να δημιουργήσετε ένα εφέ συνέχειας. Στη συνέχεια, η λύση θα μπορούσε να αναπαρασταθεί από συρόμενες πόρτες (οι οποίες εξαφανίζονται στον τοίχο) ή από το στόμιο, αλλά τελείως από γυαλί. Το αποτέλεσμα? Μέγιστη ελαφρότητα και ολική φωτεινότητα των δωματίων, εγγυημένη επίσης από την εξάλειψη των σκελετών και πλαισίων, με αποτέλεσμα μια μινιμαλιστική και ουσιαστική εμφάνιση. Οι γυάλινες πλάκες που χρησιμοποιούνται για αυτόν τον τύπο πορτών είναι θερμαινόμενες και ως εκ τούτου απολύτως ασφαλείς: το γυαλί αυτό προσφέρει αντίσταση έως και πέντε φορές μεγαλύτερη από εκείνη ενός παραδοσιακού γυαλιού και, σε περίπτωση θραύσης, σπάει σε τόσα μικρά κομμάτια, t αιχμηρή.

Συμπερασματικά, υπάρχουν διάφοροι τύποι εσωτερικών θυρών που χρησιμοποιούνται για να χωρίζουν τα δωμάτια και η καλύτερη επιλογή θα εξετάζει όλα τα χαρακτηριστικά και τις μεταβλητές του σπιτιού. Σας προτείνουμε να βασιστείτε σε έναν σχεδιαστή εσωτερικών χώρων που θα προτείνει την καταλληλότερη λύση για μια λειτουργική και ευχάριστη στο σπίτι μάτι.

Leave a Reply