Εσωτερικές πόρτες: Ποιος είναι ο στόχος τους;

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
0
Πλακάκια Θεσσαλονίκη Πλακίδια θεσσαλονίκι αγορά πλακιδίων αγορά πλακάκια μπαάνιου προσφορές πλαάκια προσφορές πλακάκια μπαάνιου προσφορές κουζίνας προσφορές πλακάκια κουζίνας προσφορές πλακάκια δαπεδου πλακίδια δαπέδου πλακίδια πατώματος πλακάκια καλαμαριά πλακίδια καλαμαριά Μπάνια θεσσαλονίκη μπάνια καλαμαριά λουτρά καλαμαριά λουτρά γκλαβάκης μπάνια γκλαβάκης μπάνια living in κουζίνες living in κουζίνες θεσσαλονίκη κουζίνες καλαμαριά αγορά κουζινών σχεδιασμός μπάνιο σχεδιασμός κουζίνας σχεδιασμος κουζινας Εσωτερικες πορτες, προσφορές κουζίνας, εσωτερικές πόρτες, μπάνια ανακαίνιση, προσφορές μπάνιο,προσφορές πλακάκια μπάνιου,προσφορές κουζίνες,εκθεσιακά κομμάτια προσφορές,αγορά πλακιδίων θεσσαλονίκη,κουζίνες θεσσαλονίκη,κουζίνα προσφορά,αγορά κουζίνας προσφορές, προσφορές κουζίνας θεσσαλονίκη,προσφορές μπάνιου θεσσαλονίκη

Εσωτερικές πόρτες: Ποιος ειναι ο στόχος τους; Να διαχωρίζουν τα δωμάτια, πρώτα απ ‘όλα, αλλά και να παρουσιάζονται ως στοιχείο διακόσμησης, που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα του σπιτιού.

 

Οι εσωτερικές πόρτες πέρα από το να χωρίζουν τα δωμάτια, έχουν και λειτουργικούς, καθώς και αισθητικούς στόχους. Διαχωρίζουν τα δωμάτια ενός σπιτιού, έτσι ώστε να μην υπάρχει ένα μοναδικό, υπέροχο δωμάτιο. Δημιουργούν διάφορες ιδιωτικές γωνιές που είναι επίσης αφιερωμένες σε συγκεκριμένους προορισμούς,όπως η ανάπαυση στο υπνοδωμάτιο, άνεση και καθαριότητα στο μπάνιο, προβληματισμός και εργασία στο γραφείο κ.ο.κ.

 

Όταν επιλέγετε τις εσωτερικές πόρτες για το σπίτι σας, έχετε πάντα κατά νου δύο στόχους:

 

Πρέπει να είναι σε θέση να βελτιώσουν το στυλ του σπιτιού και ταυτόχρονα να είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στον καθορισμό και την οριοθέτηση των διαφόρων δωματίων. Η επιλογή των εσωτερικών θυρών για το διαχωρισμό των δωματίων είναι πολύ σημαντική. Καθώς υπάρχει ευρεία γκάμα διαφορετικών βασικών χαρακτηριστικών, που λαμβάνουν υπόψη τη μοναδικότητα του κάθε σπιτιού. Υπάρχουν τόσα πολλά μοντέλα και στυλ, υλικά και χρώματα, αλλά και ανοιγόμενα συστήματα, σχήματα και μεγέθη.

Εξετάστε τις συρόμενες πόρτες:

 

Είναι η ιδανική επιλογή για μικρά δωμάτια, όπου είναι απαραίτητο να ανακτήσετε χώρο. Αυτές οι πόρτες, οι οποίες εξαφανίζονται στον τοίχο μετά την περιτύλιξη σε έναν ειδικό οδηγό, καθιστούν δυνατή την ανάκτηση πολύτιμων τετραγωνικών εκατοστών που θα ήταν άχρηστα με τις πιο κλασικές πόρτες.

Από την άλλη πλευρά,

 

οι πόρτες ταλάντευσης εξακολουθούν να είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές, ειδικά στην περίπτωση πολύ μεγάλων κατοικιών. Εναλλακτικά, οι πτυσσόμενες πόρτες είναι μια αποτελεσματική, κομψή λύση που είναι κατάλληλη για σχεδόν οποιοδήποτε είδος πλαισίου. Γιατί; Επειδή κλείνουν πάνω τους μέσω ειδικών μεντεσέδων που επιτρέπουν εύκολο και πρακτικό άνοιγμα και κλείσιμο. Έτσι θα εγγυηθούν μια ιδιαίτερη αισθητική και ταυτόχρονα μια διακριτική ανάκτηση πολύτιμου χώρου.

Μια άλλη εξαιρετική λύση για τον διαχωρισμό των εσωτερικών χώρων αντιπροσωπεύεται από τις πόρτες των τοίχων.Είναι ιδανικές όχι μόνο για να κλείνουν περιβάλλοντα υπηρεσιών όπως αποθηκευτικοί χώροι, υπόγεια, κόγχες ή ερμάρια, αλλά και άλλα δωμάτια του σπιτιού. Χαρακτηριστικό αυτού του τύπου πόρτας είναι η κομψότητα, που εγγυάται η τέλεια συνέχεια ανάμεσα στην πόρτα και τον τοίχο.

Συνήθως, αυτές οι εσωτερικές πόρτες χαρακτηρίζονται από ένα πάχος μειωμένο σε λίγα χιλιοστόμετρα και την απουσία πλαισίων και σκελών. Φυσικά μπορούν επίσης να έχουν ειδικά σχήματα και μεγέθη (σε περίπτωση που πρέπει να οριοθετήσουν συγκεκριμένα περιβάλλοντα, όπως για παράδειγμα ένα υπόγειο). Επίσης οι στυλιστικές και χρωματικές επιλογές τους είναι άπειρες. Όσοι αγαπούν τα δωμάτια με “μέγιστη οπτική άνεση”, με μεγάλη ομοιογένεια γραμμών και έμφυτη κομψότητα αγαπούν τον βασικό και μινιμαλιστικό σχεδιασμό τους.

Τι γίνεται με τις συρόμενες γυάλινες πόρτες;

 

Θα μπορούσαν να είναι η καλύτερη επιλογή αν τα δωμάτια που οριοθετούνται είναι μικρά και πρέπει να δημιουργήσετε φωτεινότητα μεταξύ των διαφόρων δωματίων.Τα  χωρίζουν, αλλά παράλληλα δημιουργούν ένα εφέ συνέχειας. Στη συνέχεια, η λύση θα μπορούσε να αναπαρασταθεί από συρόμενες πόρτες ,οι οποίες εξαφανίζονται στον τοίχο.

Το αποτέλεσμα είναι η μέγιστη ελαφρότητα και ολική φωτεινότητα των δωματίων, εγγυημένη επίσης από την εξάλειψη των σκελετών και πλαισίων, με αποτέλεσμα μια μινιμαλιστική και ουσιαστική εμφάνιση. Οι γυάλινες πλάκες που χρησιμοποιούνται για αυτόν τον τύπο πορτών είναι θερμαινόμενες και ως εκ τούτου απολύτως ασφαλείς. Το γυαλί αυτό προσφέρει αντίσταση έως και πέντε φορές μεγαλύτερη από εκείνη ενός παραδοσιακού γυαλιού και, σε περίπτωση θραύσης, σπάει σε τόσα μικρά κομμάτια, τα οποία δεν είναι καθόλου αιχμηρά.

 

Συμπερασματικά,

 

υπάρχουν διάφοροι τύποι εσωτερικών θυρών που χρησιμοποιούνται για να χωρίζουν τα δωμάτια. Η καλύτερη επιλογή θα εξετάσει όλα τα χαρακτηριστικά και τις μεταβλητές του σπιτιού. Σας προτείνουμε να βασιστείτε σε έναν σχεδιαστή εσωτερικών χώρων, που θα προτείνει την καταλληλότερη λύση για μια λειτουργική και ευχάριστη ματιά στο σπίτι.

 

[via]

 

 

Leave a Reply