Μπαλκόνι: Μετατρέψτε το σε κήπο με 7 ιδέες!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
0
επιπλα μπανιου θεσσαλονικη, επιπλα κουζινας θεσσαλονικη,Πλακάκια Θεσσαλονίκη Πλακίδια θεσσαλονίκι αγορά πλακιδίων αγορά πλακάκια μπαάνιου προσφορές πλαάκια προσφορές πλακάκια μπαάνιου προσφορές κουζίνας προσφορές πλακάκια κουζίνας προσφορές πλακάκια δαπεδου πλακίδια δαπέδου πλακίδια πατώματος πλακάκια καλαμαριά πλακίδια καλαμαριά Μπάνια θεσσαλονίκη μπάνια καλαμαριά λουτρά καλαμαριά λουτρά γκλαβάκης μπάνια γκλαβάκης μπάνια living in κουζίνες living in κουζίνες θεσσαλονίκη κουζίνες καλαμαριά αγορά κουζινών σχεδιασμός μπάνιο σχεδιασμός κουζίνας σχεδιασμος κουζινας Εσωτερικες πορτες, προσφορές κουζίνας, εσωτερικές πόρτες, μπάνια ανακαίνιση, προσφορές μπάνιο,προσφορές πλακάκια μπάνιου,προσφορές κουζίνες,εκθεσιακά κομμάτια προσφορές,αγορά πλακιδίων θεσσαλονίκη,κουζίνες θεσσαλονίκη,κουζίνα προσφορά,αγορά κουζίνας προσφορές, προσφορές κουζίνας θεσσαλονίκη,προσφορές μπάνιου θεσσαλονίκη

Σε μια χώρα όπου η καλοκαιρία δεν περιορίζεται μόνο στους θερινούς μήνες, μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, το να απολαμβάνει κανείς στο μπαλκόνι του στιγμές χαλάρωσης είναι κάτι παραπάνω από ανάγκη. Όταν μπορείς να κάνεις όμως το μπαλκόνι ενός διαμερίσματος να μοιάζει με κήπο τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα!    

Για να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε μια μικρή όαση δεν είναι κάτι ακατόρθωτο. Μια σωστή καθοδήγηση χρειάζεστε και τίποτε παραπάνω. Εμείς σας ετοιμάσαμε 7 προτάσεις για να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.

1.  Χρωματίστε τους τοίχους του μπαλκονιού σας με φυσικό τρόπο τοποθετώντας αναρριχώμενα φυτά. Βιδώστε στο τοίχο ξύλινα πάνελ ειδικά για αναρριχώμενα φυτά (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη κήπου) και φυτέψτε διάφορα φυτά με αναρριχώμενη βλάστηση, όπως η βουκαμβίλια, ή φυτά που η βλάστησή τους απλώνεται ανοδικά.  Καθώς τα φυτά θα μεγαλώνουν ο τοίχος θα μεταμορφώνεται σε ένα κάθετο κήπο. Η πυκνή βλάστηση θα βοηθήσει την ατμόσφαιρα του μπαλκονιού σας να μοιάζει με αυτή ενός κήπου.

Αντικαταστήστε τις πηγές φωτισμού με έθνικ φωτιστικά και συναφούς ύφους διακοσμητικά όπως οι μαξιλάρες.

Αντικαταστήστε τις πηγές φωτισμού με έθνικ φωτιστικά και συναφούς ύφους διακοσμητικά όπως οι μαξιλάρες.

2. Εάν στο μπαλκόνι σας έχετε λίγο περισσότερο χώρο τότε τοποθετήστε ένα καναπέ ή ένα παγκάκι ξύλινο και μια πολυθρόνα. Πολύ ωραία έπιπλα για την βεράντα είναι τα σιδερένια τύπου φερ φορζέ που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα στις ελληνικές αυλές. Διακοσμήστε το μπαλκόνι σας όπως θα κάνατε και στο σαλόνι του καθιστικού σας τοποθετώντας ένα τραπεζάκι ανάμεσα στα έπιπλα αλλά και στα πλαϊνά αυτών. Ιδανικά, συμπληρώστε με  ένα, καλοκαιρινής ύφανσης, χαλί αλλά και ένα φωτιστικό δαπέδου. Δημιουργήστε τις ιδανικές συνθήκες που χρειάζεστε με σκοπό να απολαμβάνετε έξω τα καλοκαιρινά βράδια σας.

Λόγω του όγκου των επίπλων η περιορισμένη βλάστηση είναι επιτρεπτή αρκεί η χρωματική της, τουλάχιστον, αξία να αντικατασταθεί από αυτή των υφασμάτων.

Λόγω του όγκου των επίπλων η περιορισμένη βλάστηση είναι επιτρεπτή αρκεί η χρωματική της, τουλάχιστον, αξία να αντικατασταθεί από αυτή των υφασμάτων.

3. Μια ιδιαίτερα οικονομική επιλογή για τη μετατροπή ενός μπαλκονιού σε κήπο είναι η τοποθέτηση συνθετικού γκαζόν σε όλο το μήκος και πλάτος του δαπέδου του μπαλκονιού (πωλείται σε συγκεκριμένες διαστάσεις σε καταστήματα με είδη για τον κήπο). Επενδύοντας με αυτό τον τρόπο το δάπεδο θα δίνει την εικόνα του γκαζόν των κήπων. Μια λιτή φυσική διακόσμηση με της ίδιας οικογένειας φυτά, όπως για παράδειγμα χρωματιστές πετούνιες, κατά μήκος του μπαλκονιού θα έρχεται εικονικά κοντά με ένα μονοπάτι. Μερικά δενδρύλλια εσπεριδοειδών, όπως οι baby μανταρινιές ή ακόμη και οι ελιές θα ολοκληρώσουν αισθητικά το μπαλκόνι σας.

Χρησιμοποιείστε για την επίπλωση του μπαλκονιού σας αναδιπλούμενα έπιπλα με δυνατότητα αποθήκευσης.

Χρησιμοποιείστε για την επίπλωση του μπαλκονιού σας αναδιπλούμενα έπιπλα με δυνατότητα αποθήκευσης.

4. Για ένα μακρόστενο μπαλκόνι επιλέξτε να ντύσετε το δάπεδό του με τάβλες συνθετικού δαπέδου για εξωτερικούς χώρους (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη για τον κήπο). Λόγω των συγκεκριμένων διαστάσεων στις οποίες οι τάβλες πωλούνται η, ερασιτεχνική, τοποθέτησή τους, θα αφήσει σίγουρα κάποια κενά τα οποία μπορείτε να γεμίσετε με καφέ χαλίκι 8-15 mm. Ένας τέτοιος χώρος χρειάζεται και την ανάλογη διακόσμηση γι’ αυτό συμπληρώστε περιμετρικά το μπαλκόνι σας με μεγάλες πήλινες γλάστρες και φυτά κάθετης ανάπτυξης ανάλογα με τις κλιματολογικές απαιτήσεις του χώρου. Μια μακρόστενη ξύλινη πέργκολα να εκτείνεται στο ταβάνι του μπαλκονιού θα ολοκλήρωνε το ύφος του.

Συμπληρώστε στο μονοπάτι ανάμεσα στο χαλίκι μερικές φλατ μεγάλες πέτρες.

Συμπληρώστε στο μονοπάτι ανάμεσα στο χαλίκι μερικές φλατ μεγάλες πέτρες.

5. Για ένα πιο κάντρι ύφους στο μπαλκόνι, και αυτό στην περίπτωση που το ύψος του μπαλκονιού σας το επιτρέπει, θα μπορούσατε να φτιάξετε μια ξύλινη εξέδρα ύψους περίπου 35 cm, σε μια διαγώνιο γραμμή επί του μπαλκονιού σας. Μπορεί η εξέδρα στην πραγματικότητα να κλέψει μερικούς πόντους αλλά επί της ουσίας τα πολλαπλά επίπεδα του δαπέδου θα μεγαλώσουν οπτικά το χώρο δίνοντας την αίσθηση του αμερικανικού Νότου. Κακτοειδή φυτά και έπιπλα από μπαμπού και ψάθα θα ολοκληρώσουν το στυλ.

Ντύστε περιμετρικά τους τοίχους του μπαλκονιού σας με καλαμωτή και ορθώστε μια ψηλότερη στον κενό τοίχο ή το διαχωριστικό από ένα άλλο μπαλκόνι.

Ντύστε περιμετρικά τους τοίχους του μπαλκονιού σας με καλαμωτή και ορθώστε μια ψηλότερη στον κενό τοίχο ή το διαχωριστικό από ένα άλλο μπαλκόνι.

6. Στην περίπτωση πάλι που το μπαλκόνι σας είναι σαφώς μεγάλο και ταυτόχρονα μπορείτε να διαθέσετε ένα μεγαλύτερο ποσό τότε πραγματικά μπορείτε να μεγαλουργήσετε. Ξεκινώντας από το πλαϊνό τοιχίο κάντε μια ολική επένδυση με ξύλινα πάνελ και μπροστά από αυτόν, αλλά και περιμετρικά του χώρου, τοποθετήστε πήλινες γλάστρες διαφόρων μεγεθών και σχημάτων ενώ για τη βλάστηση των φυτών που θα βάλετε επιλέξτε, φυσικά εκείνη που ταιριάζει στις κλιματολογικές απαιτήσεις του χώρου, κατά προτίμηση όμως σε φυτά που μπορούν με την ανάπτυξή τους να δώσουν ευφάνταστα αποτελέσματα. Περιορίστε ένα χώρο του μπαλκονιού σας με κάποια καδρόνια ξύλου και γεμίστε τον με γαρμπίλι λευκό και καφέ χαλίκι. Τοποθετήστε ανάμεσα στο γαρμπίλι ξύλινες τάβλες και δημιουργήστε ένα διακεκομμένο μονοπάτι. Πέτρες και μεγάλα κούτσουρα ξύλου διάσπαρτα στο χώρο θα δώσουν ένα αληθοφανές αποτέλεσμα ενός κήπου. Για την επίπλωση επιλέξτε λιτά ξύλινα έπιπλα. Σίγουρα όμως ένα παγκάκι θα βοηθούσε πολύ.

Τελειοποιήστε τη διακόσμηση του μπαλκονιού σας τοποθετώντας σποτ κρυφό φωτισμό σε διάφορα σημεία του χώρο με κατεύθυνση φωτός από κάτω προς τα επάνω ιδιαίτερα στο ξύλινο επενδυμένο τοιχίο.

Τελειοποιήστε τη διακόσμηση του μπαλκονιού σας τοποθετώντας κρυφό φωτισμό σε διάφορα σημεία του χώρου με κατεύθυνση φωτός από κάτω προς τα επάνω ιδιαίτερα στο ξύλινο επενδυμένο τοιχίο.

7. Για το τέλος αφήσαμε την πρόταση που λόγια πολλά δε χωρούν. Επειδή κήπος χωρίς αιώρα δε γίνεται βάλτε οπωσδήποτε μία και εσείς στο μπαλκόνι σας. Βέβαια, αν ο χώρος σας δεν μπορεί να υποστηρίξει το άνοιγμά της δέστε τις άκρες της σε ένα ξύλο, το μήκος του οποίου θα εξαρτηθεί από το χώρο που θα μπει, και κρεμάστε την με ένα μεταλλικό γάντζο από το ταβάνι. Θα μοιάζει περισσότερο με κούνια. Ωστόσο η ευκαμψία του υφάσματος θα δίνει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων κατά τη χρήση απ’ ότι μια άκαμπτη από μέταλλο ή ξύλο κούνια.

Μια μεγάλη μαξιλάρα στην αιώρα θα βοηθήσει στη χρήση αυτής ως κούνια με όρθια πλάτη.

Μια μεγάλη μαξιλάρα στην αιώρα θα βοηθήσει στη χρήση αυτής ως κούνια με όρθια πλάτη.

 

[via]

Leave a Reply