Ανακαίνιση διαμερίσματος στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού

Οι ιδιοκτήτες ενός downtown αστικού διαμερίσματος σε μία από τις πιο iconic οδούς του κέντρου της Θεσσαλονίκης, την Παλαιών Πατρών Γερμανού, αποφάσισαν να το αναμορφώσουν ριζικά. Στόχος τους ήταν να προσδώσουν το προσωπικό τους στίγμα στην αισθητική του σπιτιού τους, κυρίως όμως να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο, αλλά παράλληλα ζεστό και οικείο περιβάλλον, για να στεγάσει την οικογένειά τους.

Τη μελέτη, σχεδιασμό και διαμόρφωση των νέων χώρων ανέλαβαν η αρχιτέκτονας, Αθηνά Πεντεφούντα και η διακοσμήτρια, Δέσποινα Βαφειάδη. Η LIVING IN είχε τη χαρά να συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου αυτού εισφέροντας τα premium υλικά και κατασκευές της.

Η κατασκευή των επίπλων της κουζίνας έγινε με ακρίβεια και σχολαστικότητα από το εργοστάσιο της HOF. Επιβλητικό στοιχείο αποτελεί ο πάγκος από πλακίδιο ΙΤΟΡ 320Χ150mm TOUCHE CREMA, πάχους 12mm, της εταιρίας INALCO.Es με επιφάνεια ivoire μαρμάρου και ήπιες grey και beige φλέβες. Το ίδιο υλικό επένδυσε την πλάτη της κουζίνας και συνδυάστηκε ιδανικά με τη λευκή ματ λάκα στα έπιπλά της. Καταλυτικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα διαδραματίζει ο διάχυτος, πλην διακριτικός φωτισμός στον συγκεκριμένο χώρο. Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν ένα υπέρκομψο αποτέλεσμα που δεν “φλυαρεί” ανώφελα στον χώρο, αλλά αρμονικά εντάσσεται σε αυτόν ως φυσική συνέχεια του ενιαίου περιβάλλοντος του σαλονιού και αποπνέει την ηρεμία κ ομορφιά του απέριττου, όπως ακριβώς επιθυμούσαν οι ιδιοκτήτες!

Το κυρίως μπάνιο επενδύθηκε σε δάπεδο και τοίχους από το πλακίδιο PETRA CREMA της ισπανικής εταιρίας INALCO.Es που όπως μαρτυρά και το όνομά του, αποφέρει το αποτέλεσμα μίας φυσικής πέτρινης επιφάνειας. Από το ίδιο πλακίδιο κατασκευάστηκε ο πάγκος πάνω από το ξύλινο έπιπλο μπάνιο, όπου τοποθετήθηκε ο ένθετος νεροχύτης SOFT ELEGANCE 60X40cm της εταιρίας AZZURRA, ο οποίος συνδυάστηκε με την επιτοίχια μπαταρία chrome LOGIS της κορυφαίας γερμανικής εταιρίας HANSGROHE.

Για το WC του σπιτιού επιλέχθηκε το πιο up-to-date υλικό στον σύγχρονο σχεδιασμό, του πλακιδίου με μοτίβο grey μωσαϊκού FLUORITE PIEDRA της INALCO.Es και τοποθετήθηκε η διακριτική black mat μπαταρία τοίχου DIAMETRO της ιταλικής εταιρίας RITMONIO.

Στο χώρο υποδοχής στην είσοδο του σπιτιού που οδηγεί στα δωμάτια των ιδιοκτητών και ενώνεται με τον ενιαίο χώρο του σαλονιού και της κουζίνας τοποθετήθηκε ντουλάπα από λευκή ματ λάκα με ενσωματωμένα πόμολα από ξύλο ελιάς του εργοστασίου της HOF.