Ανακαίνιση κουζίνας στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού

Οι ιδιοκτήτες ενός downtown αστικού διαμερίσματος σε μία από τις πιο iconic οδούς του κέντρου της Θεσσαλονίκης, την Παλαιών Πατρών Γερμανού, αποφάσισαν να αναμορφώσουν ριζικά τους χώρους της οικίας τους. Στόχος τους ήταν να προσδώσουν τον χαρακτήρα και το προσωπικό τους στίγμα στην αισθητική. Κυρίως όμως να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο, αλλά παράλληλα ζεστό και οικείο περιβάλλον, για να στεγάσει την οικογένειά τους.

Η αρχιτέκτονας, Αθηνά Πεντεφούντα και η διακοσμήτρια, Δέσποινα Βαφειάδη ανέλαβαν τη μελέτη και σχεδιασμό των χώρων του σπιτιού. Η LIVING IN συνεργαζόμενη με την αρχιτέκτονα και διακοσμήτρια και σεβόμενοι όλοι τις επιθυμίες και ανάγκες των ιδιοκτητών δημιούργησαν μία υπέρκομψη κουζίνα που “κυριαρχεί διακριτικά” στον ενιαίο χώρο του σαλονιού. 

Η ακριβής και σχολαστική κατασκευή των επίπλων της κουζίνας από το εργοστάσιο της HOF. Η επιλογή της λευκής mat λάκας, ο επιβλητικός πάγκος από πλακίδιο 320Χ150mm ΙΤΟΡ TOUCHE CREMA, πάχους 12mm της εταιρίας INALCO.Es , που αποτυπώνει στην επιφάνειά του ivoire μάρμαρο με ήπιες grey και beige σκιές και τέλος ο διάχυτος, πλην διακριτικός φωτισμός του χώρου της κουζίνας, συνθέτουν όλα μαζί ένα υπέρκομψο αποτέλεσμα που δεν “φλυαρεί” ανώφελα στον χώρο. Αλλά αρμονικά και αθόρυβα εντάσσεται σε αυτόν ως φυσική συνέχεια του ενιαίου περιβάλλοντος του σαλονιού που αποπνέει ηρεμία κ την ομορφιά του απέριττου, όπως ακριβώς επιθυμούσαν οι ιδιοκτήτες!