Ανακαίνιση W.C. σε νεοκλασικό διαμέρισμα στην Καλαμαριά

Ένα υπέροχο ζευγάρι, ιδιοκτήτες ενός πολύ κομψού νεοκλασικού διαμερίσματος στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, διακοσμημένο με σπάνιες αντίκες, πίνακες διάσημων καλλιτεχνών και signature έπιπλα μοναδικής αξίας, αποφάσισαν να ανακαινίσουν το χώρο του W.C. της οικίας που στεγάζει την πενταμελή οικογένειά τους. 

Επέλεξαν για την επένδυση του δαπέδου και των τοίχων το πάντα διαχρονικό πλακίδιο PETRA της εταιρίας INALCO.Es που -όπως προδίδει και η ονομασία του- αποφέρει το αποτέλεσμα μίας επιβλητικής πέτρινης επιφάνειας σε αποχρώσεις grey και beige.  Το πλακίδιο αποτυπώνει άψογα το φυσικό στοιχείο της πέτρας στην επένδυση των χώρων του μπάνιου, χωρίς να υπολείπεται σε κομψότητα ως δομικό υλικό εσωτερικού χώρου υψηλής αισθητικής.

Το ίδιο πλακίδιο χρησιμοποιήθηκε για την ειδική κατασκευή του πάγκου πάνω από το ξύλινο έπιπλο, στον οποίο τοποθετήθηκε επικαθήμενος νιπτήρας μεγάλων διαστάσεων 90 x 40cm από λευκή πορσελάνη της ιταλικής εταιρίας AZZURRA.it και συνδυάστηκε με την επίτοιχη chrome μπαταρία νιπτήρα METRIS της γνωστής εταιρίας HANSGROHE και τη λεκάνη ARCHITECTURA της εταιρίας VILLEROY&BOCH.