Κατοικία στο συγκρότημα NEFELI1 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Για κάποια έργα η Living In είναι ιδιαίτερα περήφανη και αυτό είναι σίγουρα ένα από αυτά!

Πρόκειται για το συγκρότημα NEFELI1 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης που αναμορφώθηκε στα θεμέλια του ιστορικού ξενοδοχείου Νεφέλη και μετουσιώθηκε σ’ ένα πολυτελές κτίριο 23 πολυτελών κατοικιών βιοκλιματικού σχεδιασμού με θέα την πόλη της Θεσσαλονίκης και τον Θερμαϊκό κόλπο που προσφέρει στους ενοίκους του ανέσεις spa και γυμναστηρίου, café, εστιατορίου, θυρωρείου, 24ωρης φύλαξης κ.α. Την αρχιτεκτονική μελέτη του κτιρίου εκπόνησε το αρχιτεκτονικό γραφείο MAS MAKRIDIS ASSOCIATES και την υλοποίηση η κατασκευαστική εταιρία AS BUILD AE. Οι λειτουργικοί χώροι του κτιρίου επενδύθηκαν από μάρμαρο και οι αποθηκευτικοί με ξύλο. Τα διαμερίσματα διαθέτουν αίθριο ως προθάλαμο, κρυφό κλιματισμό και επιδαπέδια θέρμανση.
Η Living In συμμετείχε στην κατασκευή των επίπλων κουζίνας καθώς και των ντουλαπών και dressing-rooms από την εταιρία HOF. Επίσης συνεισέφερε πλακίδια από την ισπανική εταιρία INALCO.Es για την επένδυση των δαπέδων καθώς και από την ιταλική εταιρία CERAMICA VOGUE του κορυφαίου ιταλικού οίκου ALTAECO για την επένδυση των χώρων των λουτρών.
Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμμένου διαμερίσματος επέλεξε τη λευκή satin λάκα της HOF για τα έπιπλα της κουζίνας του και ως countertop το καινοτόμο υλικό MDi μεγάλων διαστάσεων της Inalco.Es σε αποχρώσεις bright grey με λεπτές λευκές φλέβες. Η νησίδα επενδύθηκε σε όλο της το σώμα με το ίδιο υλικό αποφέροντας έτσι την αίσθηση ενός πέτρινου επιβλητικού στοιχείου στον χώρο, σχεδόν σαν βράχου!
Η ντουλάπα στον χώρο της εισόδου «εξαφανίζεται» στον τοίχο από όμοιας απόχρωσης satin λάκα με ξύλινο εσωτερικό κάσωμα ως φυσική συνέχεια του ξύλινου δαπέδου. Οι ντουλάπες των δωματίων σε πιο sophisticated ύφος και σε απόχρωση stone grey εκτείνονται από τη μη μία άκρη του τοίχου ως την άλλη και από το δάπεδο ως την οροφή χωρίς handles, με άνοιγμα push-pull δημιουργώντας έτσι την ήρεμη και καθόλου φλύαρη εικόνα μιας ξύλινης επιφάνειας. To dressing room στην είσοδο του master bedroom με πρόσοψη από μεταλλικό frame και fumed brown γυαλί εντυπωσιάζει με τον διακριτικό warm led φωτισμό του στο ξύλινο κάσωμά του.
Στο λουτρό ο ιδιοκτήτης τοποθέτησε την κομψή rimless λεκάνη PRATICA της ιταλικής εταιρείας AZZURRA με ultra thin cover, συνδυάζοντας σε τοίχους και δάπεδο διαφορετικών αποχρώσεων beige πλακίδια της σειράς GRAPH της εμβληματικής ιταλικής κεραμοποιίας CERAMICA VOGUE του ομίλου GRUPPO BARDELLI.
Some photos speak for themselves after all!